Biešu risoto

_MG_4640_1Risoto var gatavot ar dažādiem papildinājumiem un piedevām, tajā skaitā arī ar dārzeņiem, kas klasisko ēdienu padara gan garšas, gan izskata ziņā savādāku un šajā gadījumā- krāsaināku. Vēl viens burvīgs biešu ēdiens- maigs un krēmīgs. Derēs arī veģetāriešiem.

P.S. Būs gardi kopā ar kazas sieru un garnelēm.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 250 g vārītas bietes (apmēram 2 nelielas bietes)
  • 150 g risoto rīsi (Arborio)
  • 700 ml dārzeņu buljons
  • 100 ml sarkanvīns (sauss vai pussauss)
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 neliels selerijas kāts
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • apmēram 50 g Parmezāna siers
  • 2 tējk. sviests
  • sāls un pipari- pēc garšas
  • eļļa- cepšanai
  • svaigas dilles- pārkaisīšanai

Sakarsē eļļu uz pannas, liek smalki sagrieztu sīpolu un selerijas kātu un sautē, līdz tie pusmīksti. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku un rīsus, visu izmaisa, līdz rīsi ir pārklājušies ar eļļu un kļuvuši tādi kā caurspīdīgi. Pievieno vīnu un ļauj visam vārīties uz vidējas uguns, līdz vīns ir iesūcies rīsos. Tad pievieno pa kausiņam karstu buljonu un ļauj, lai viss sautējas. Tiklīdz šķidrums ir sasūcies rīsos, lej klāt nākamo buljona porciju un tā kamēr viss buljons ir izlietots. Pievieno uz smalkas rīves sarīvētas bietes, visu izmaisa un ļauj, lai apmēram 5 min viss sautējas. Noņem no uguns, pievieno sviestu un Parmezāna sieru- visu izmaisa. Uzliek vāku un ļauj apmēram 2- 3 min atpūsties. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigām dillēm un Parmezāna sieru.

SVARĪGI- lai risoto nebūtu kā rīsi ar piedevām, tam ir jābūt mazliet šķidram, bet nesatraucieties, ja risoto šķiet pārāk šķidrs, šķidrums pēc pagatavošanas vēl mazliet iesūksies rīsos.

risottorisoto


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: