Vistas čahohbili

_MG_4624_1Viens no Gruzijas virtuves zināmākajiem ēdieniem. Vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens. Lieliska izvēle gardām vakariņām. Garša ir vienkārši burvīga! Vai zinājāt, ka agrāk šo ēdienu gatavoja no fazāna nevis no vistas?

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 6 vistu šķiņķi (var ņemt arī vistu kājas- šķiņķi un stilbiņi vai arī var ņemt veselu vistu)
  • 2 lieli sīpols
  • 3- 4 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels čili
  • 500 g tomāti savā sulā (tomātu sezonas laikā izmantot svaigus tomātus)
  • 1- 2 tējk. hmeli suneli garšvielas
  • cukurs- pēc garšas
  • Sāls – pēc garšas
  • 1 neliela buntīte svaigas kinzas (vai pētersīļi) un baziliks
  • Eļļa- cepšanai
  • Svaigi malti pipari

Vistu kājas sagriež uz pusēm un apcep sakarsētā eļļā uz lielas liesmas no abām pusēm gaiši brūnu. Pievieno vidēji smalki sagrieztus sīpolus un sasmalcinātu čili, nogriež mazāku uguni un sautē visu, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un pusmīksti. Pieber hmeli- suneli un piparus. Visu izmaisa. Pievieno tomātus, sasmalcinātu ķiploku, samaisa un pievieno cukuru pēc garšas. Uzliek pannai vāku un atstāj sautēties uz nelielas uguns apmēram 10- 15 min. Beigās pievieno sāli- arī pēc garšas. Tad liek klāt sagrieztos zaļumus, izmaisa un nogriež uguni, atstājot ēdienam vismaz 5 minūtes ievilkties.

_MG_4624_1_MG_4625_1


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: