Vistu aknu salāti ar sezama sēkliņām

_MG_4659_1Siltie salāti ir lielisks veids, ka palutināt sevi un savus tuvākos ar siltu un veselīgu ēdienreizi. Noderēs kā pusdienām, tā arī vakariņām. Salāti kā vienmēr ir vairāk vai mazāk improvizācija, jo ir viegli pielikt to, kas garšo un nelikt klāt to, kas ne pārāk garšo. Šajā gadījumā siltajiem salātiem kā sātīgāko sastāvdaļu piedāvāju vistu aknas.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 300 g vistu akniņas
  • dažādu salātu mikss
  • 10 ķiršu tomāti
  • 1- 2 ēd.k. sezama sēklas
  • 1 vidējs burkāns
  • 1 avokado
  • 100 ml sarkanvīns (sauss vai pussauss)
  • eļļa- cepšanai
  • Mērcei- 2 ēd.k. olīveļļa, 1-2 tējk. sarkanvīna etiķis, 2 tējk. Dižonas sinepes, 1-2 tējk. brūnais cukurs, 1 tējk. zivju vai austeru mērces (nav obligāti), mazliet sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Uz sakarsētas pannas un lielas uguns ātri apcep vistu aknas. Kad tās no abām pusēm gaiši brūnas, lej sarkanvīnu, nogriež uguni un atstāj sautēties apmēram 5 min un vidējas uguns. Tad uzmanīgi nolej no pannas esošo sarkanvīna mērci, uz pannas palikušajām vistu aknām ber sezama sēklas un visu mazliet apcep. Nolieto sarkanvīna mērci samaisa ar pārējām salātu sastāvdaļām.

Salātus saliek šķīvjos porcijās. Liek klāt sagrieztos tomātus un avokado, kā arī sarīvēto burkānu, ja tādu lietojat. Tad liek saceptās aknas un salātus pārlej ar sagatavoto silto mērci.

_MG_4659_1_MG_4652_1


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: