Spageti ar zemesriekstu sviesta mērci

spagetiIr neskaitāmi daudz recepšu, kurās tiek izmantoti spageti. Šīs varbūt ir tāda neierastāka recepte, bet ir vērts pamēģināt, jo pagatavošanas process ir ļoti vienkāršs!

Pikantumam varat pievienot kaperus. Šajā receptē ir izmantots Latvijā ražots zemesriekstu sviests, kuram nav pievienoti konservanti.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 200 – 250 g spageti makaroni

Mērcei:

  • 2- 3 ēd.k. zemesriekstu sviests (izmantoju Latvijā ražoto Nuteko zemesriekstu sviestu)
  • 1 tējk. medus
  • 2- 3 tējk. sojas mērce
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 neliels čili pipars
  • 2 ķiploku daiviņas
  • kaperi un zaļumi dekorēšanai- ja vēlas

Izvāra spageti, ņemot vērā uz paciņas norādīto laiku. Kamēr tie vārās, gatavo mērci- sajauc visas mērces sastāvdaļas. Kad tie ir gatavi, ņem apmēram 100- 150 ml no tā ūdens, kurā vārījās spageti, pievieno mērcei. Izmaisa līdz veidojas viendabīga mērce. Gatavo mērci iemaisa spageti. Pasniedz, pārkaisītus ar kaperiem un zaļumiem.

spageti spageti


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: