Avokado un turku zirņu humuss

humussBurvīgi krēmīga un veselīga mērce, ko var ātri pagatavot. Lieliska uzkoda ne tikai ballītēs, bet arī ikdienā, piemēram, pasniedzot to brokastīs uz svaigi grauzdētas maizes vai sausmaizītēm.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 300 g vārīti vai konservēti turku zirņi
  • 2 gab. ļoti gatavi un mīksti avokado
  • 1 ēd.k. tahini pastas (to var pagatavot no 2 ēd.k. grauzdētām sezama sēklām, kas sablenderētas ar 2-3 ēd. k. olīveļļu)
  • ½ citrona sula
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 50- 100 ml olīveļļa (labas kvalitātes)
  • 2 – 3 ēd.k. ūdens
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Turku zirņus, tahini pastu, citrona sulu, ķiploku, eļļu, ūdeni sablenderē ar rokas blenderi vai virtuves kombainā. Pievieno avokado, pieliek pārējās garšvielas un sablenderē masu līdz galam līdz tā ir viendabīga. Ja vēlas šķidrāku humusa konsistenci, tad pievieno mazliet eļļas. Gatavs!

humusshumusshumuss


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: