Spinātu pankūku rullīši ar lasi

pankukasPlānās pankūkas ir klasika, bet vai esat mēģinājuši izcept krāsainās pankūkas? Piemēram, zaļas vai sarkanas? Piedāvāju pagatavot pankūkas zaļā krāsā- bez jebkādām mākslīgām krāsvielām, bet ar spinātiem. No masas var cept arī mazās, bet šoreiz taisu lielās, lai tās smuki varu sapildīt ar krēmsieru un lasi. Ja negaršo lasis, tad pildījumā var likt arī ko citu. Krāsaina un veselīga uzkoda!

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

Nepieciešams:

Mīklai:

  • 1- 2 olas
  • ½ litrs piens (aptuveni)
  • 250- 300 g milti
  • 1- 2 ēd.k. spinātu pulveris (var iegādāties veikalā „Spice House” Rīgā vai arī sasmalcināt blenderī pavisam smalki pāris saujas svaigu spinātu)
  • sāls un cukurs pēc garšas

Pildījumam:

  • 100- 150 g kūpināts lasis
  • 100 – 200 g svaigais krēmsiers
  • Svaiga citrona sula

Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Konsistencei jābūt šķidrai- kā jau plānajām pankūkām. Atstāj mīklu uz 15 min atpūsties.

Cep lielās pankūkas, mazliet atdzesē. Tad uz katras pankūkas smērē krēmsieru, liek plāni sagrieztu lasi, pārslaka ar nelielu daudzumu citrona sulas un gareniski sarullē. Var ēst uzreiz vai arī atdzesētas.

pankukaspankukas


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: