Grilēti šampinjoni

senesLai arī šogad pavasaris tuvojas pavisam lēni, tomēr ir dienas, kad saulīte  uzspīd spožāk un tas ir īstais pikniku laiks! Tie, kas vēlas piknikā ēst ceptu gaļu, to var darīt, bet ir arī tādi, kas gaļu neēd, tāpēc šis ir lielisks risinājums, lai piknika laikā visi būtu paēduši un priecīgi.

Šī laikam būs pirmā recepte, kurai nerakstīšu precīzu sastāvdaļu sarakstu, jo tas varbūt ļoti mainīgs, jo tas ir atkarīgs, kādas garšvielas Jums ir mājās un kādas Jums garšo.

 

 

 

Nepieciešams:

  • 0,5 – 1 kg svaigi šampinjoni
  • eļļa (apmēram 50 ml)
  • dažādu kaltētu garšvielu maisījums (pēc garšas un gaumes, bet apmēram 1 -2  ēd.k.). Es esmu lietojusi kariju, vidusjūras garšvielu maisījumu, piecu piparu maisījumu, čili pulveri, sarkano papriku, kūpināto paprikas pulveri, timiānu utml.
  • sāls- pēc garšas

Eļļu kārtīgi sajauc ar garšvielām un lej virsū uz pusēm pārgrieztiem šampinjoniem. Kārtīgi visu samaisa, lai sēnes pilnībā un vienmērīgi pārklātos ar eļļas un garšvielu maisījumu. Ja liekas, ka trūkst eļļas vai garšvielas, tad droši var likt klāt vēl. Ja ir laiks, atstāj uz apmēram 20 min garšām savilkties. Tad liek uz sakarsēta grila (var arī cep cepeškrāsnī) un cep, kamēr gatavs (apmēram 10 min).

_MG_0815_1senes


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: