Kvinojas salāti ar zaļajiem zirnīšiem un bekonu

kvinojaKas ir kvinoja? Tās ir tādas gardas un veselīgas sēklas, ka Latvijā īpašu popularitāti piedzīvojusi tieši pēdējo gadu laikā. Kvinoja nav graudaugs, kā dažkārt uzskata, bet gan sēklas un pieder pie balandu dzimtas un ir šīs nezāles radiniece, tāpēc to mēdz dēvēt arī par rīsu balandu.

Tie, kas to nav nogaršojuši, noteikti iesaku pamēģināt! Tā kā kvinoja nesatur glutēnu, tad šo produktu var lietot arī tie, kas savā uzturā nevar lietot glutēnu saturošus produktus.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

Nepieciešams:

  • 100 g kvinoja
  • 100 g svaigi vai saldēti zaļie zirnīši
  • 50 – 100 g fetas vai fitaki siers
  • 5 šķēlītes bekona
  • sauja baziliks, pētersīļi
  • 50 g mandeles (sasmalcinātas)

Mērcei:

  • 1 citroni
  • 50 ml olīveļļa
  • 1- 2 ēd.k. medus
  • ¼ tējk. sāls

Izvāra kvinoju, ievērojot instrukciju uz kvinojas iepakojuma (kvinoju var izvārīt arī dienu iepriekš). Lai iegūtu izteiksmīgāku garšu, varat kvinoju pirms vārīšanas uz sausas pannas mazliet (5 min) apgrauzdēt, visu laiku to maisot.

Kamēr izvārītā kvinoja dziest, saldētos zirņus pārlej ar karstu ūdeni un atstāj ūdenī apmēram 5 min. Kad kvinoja atdzisusi, pievieno blanšētos zirņus, gabaliņos sasmalcinātu fetas sieru, gabaliņos saceptu bekonu, zaļumus un riekstus. Visas mērces sastāvdaļas kārtīgi samaisa un pievieno salātiem. Atļauj mazliet garšām savilkties un gatavs!

kvinoja_MG_5149_1


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: