Zaļie kuskusa salāti

bazilika kuskussPavasara krāsa noteikti ir zaļā krāsa! Tāpēc piedāvājumā zaļas krāsas salāti, kuru sastāvā ir zaļas izejvielas- baziliks, svaigs gurķis un avokado.

Kuskuss parasti ir gaišā nevis zaļā krāsā, bet zaļu krāsu tas iegūst ar bazilika palīdzību. Veselīgi, skaisti un gardi salāti.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 100 g kuskuss
  • 1 neliels svaigs gurķis
  • Liela sauja svaiga bazilika (var aizstāt ar ēdamkaroti kvalitatīva bazilika pesto)
  • 1 pavisam neliels fenhelis
  • Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • ½ citrona sula

Kuskusu uzvāra, ņemot vērā t instrukciju uz iepakojuma. Kamēr kuskuss gatavojas, baziliku ļoti smalki sasmalcina ar nazi vai virtuves kombainā. Fenheli sarīvē uz rupjas rīves, ieliek nelielā traukā un pārlej ar ½ citrona sulu un atstāj uz vismaz 10 min savilkties. Gatavam kuskusam pievieno sasmalcināto baziliku un visu izmaisa. Pievieno nomizotu un gabaliņos sagrieztu svaigo gurķi un fenheli, kuram ir nospiesta citronu sula. Pievieno eļļu, sāli un piparus. Ja vēlas mazliet citronīgāku garšu, var pievienot mazliet to citronu sulu (sajaucot ar mazu karoti medu vai brūno cukuru), kurā bija fenhelis. Visu uzmanīgi samaisa un salāti gatavi!

bazilika kuskuss_MG_5176_1


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: