Baltā aukstā zupa ar vārītu liellopa gaļu

auksta_zupaAukstās biešu zupas ir vasaras laika klasiku klasika. Iespējams, ka ir cilvēki, kam bietes ne pārāk garšo, tad tās var zupai nepievienot un uztaisīt mazliet savādāku aukstās zupas versiju- baltā krāsā un ar gaļu. Bet, ja nu gaļu neēd, tad var iztikt arī bez tās.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 200 – 300 g vārīta liellopa vai teļa gaļa
  • 1,5 litrs kefīra vai paniņu
  • 3- 4 nelieli svaigie gurķi
  • 1 neliels brokolis (blanšēts)
  • Dažādi zaļumi- dilles, lociņi
  • 1 vārīta ola
  • 4 nelieli redīsi
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 2 – 3 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
  • 2 tējk. mārrutki
  • 1 tējk. Dižonas sinepes

Bļodā vai katlā lej kefīru vai paniņas, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus gurķus, nelielās rozetēs sadalītu brokoli, redīsus, garenos salmiņos sagrieztu liellopa gaļu, kā arī uz rupjas rīves sarīvētu cieti vārītu olu. Visu samaisa, pievieno zaļumus, citrona sulu, kā arī sāli, piparus, un pārējās garšvielas pēc garšas un gatavs! Ja vēlas zupu šķidrāku, tad var pievienot nedaudz ūdens.

auksta_zupa auksta zupa


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: