Burkānu zupa ar ingveru

burkanu zupaKrēmīga zupa, kuras sastāvā nav tik pierastais saldais krējums, ko parasti mēdz likt klāt krēmzupām, līdz ar to tā ir veselīga un noderēs tiem, kuri skaita kalorijas. Savukārt ingvers patīkami silda organismu. Zupa noteikti noderēs vēsākajos vasaras vai rudens vakaros. Ja vēlaties mazliet interesantāku garšas buķeti, tad pievienota apelsīnu sula būs pašā laikā🙂

Piemērots ēdiens arī veģetāriešiem.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

Nepieciešams:

  • 1 vidējs sīpols
  • 2 daivas ķiploka
  • 500 g burkāni (nomizoti un sagriezti šķēlītēs)
  • 1 litrs dārzeņu buljons
  • 2 tējk. smalki sagriezts svaigs ingvers
  • 1 gab. vidējs apelsīns (nav obligāti)
  • 1 rozmarīna vai timiāna zariņš
  • Jūras sāls un pipari pēc garšas
  • Mazliet čili pulvera- asumam
  • Zaļumi dekorēšanai
  • Eļļa vai sviests cepšanai
  • Sāls un pipari- pēc garšas

Katlā, sakarsētā eļļā vai sviestā (uz mazas uguns) apcep vidēji smalki sagrieztu sīpolu, ingveru un ķiploku, kamēr gandrīz mīksti. Pievieno dārzeņu buljonu, rozmarīna zariņu, burkānus un visu vāra, kamēr burkāni mīksti. Izņem ārā rozmarīnu/ timiānu. Visu sablenderē. Pievieno svaigi spiestu sulu no 1 apelsīna (iesaku sulu pievienot pa daļām, sabalansējot kopējo zupas garšu – nu tā, lai sula netiktu pielikta par daudz), visu izmaisa un ļauj uzvārīties. Pievieno pārējās garšvielas. Dekorē ar zaļumiem.

burkanu zupa


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: