Sezonas dārzeņu zupa ar kausēto sieru

darzenu_zupaNekas nevar būt gardāks par kartupeļiem, burkāniem, zirnīšiem un citiem dārzeņiem, kas ir izauguši tepat Latvijā un iespējams pašu dārzā. Svinam rudens ražas laiku!

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 2 burkāni
  • 1 vidējs puķkāposts
  • 300 – 400 g zaļie zirnīši
  • 200 g sviesta pupiņas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels fenhelis
  • 2 litrs dārzeņu buljona
  • 300 – 400 g kausētais siers
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls un pipari pēc garšas

Sakarsētā eļļā (katlā) apcep vidēji smalki sagrieztu fenheli. Kad fenhelis gandrīz mīksts, pievieno sagrieztu ķiploku un visu mazliet pacep. Pievieno buljonu. Kad buljons sāk vārīties, pievieno šķēlītēs sagrieztus burkānus, pavāra 5 minūtes, un tad ik pēc 5 min. pēc kārtas pievieno pārējos dārzeņus- zirņus, nelielos gabalos sagrieztas sviesta pupiņas, puķkāpostus. Kad visi dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno kausēto sieru, visu vēl pavisam mazliet pavāra un gatavs! Dekorē ar zaļumiem.

darzenu_zupadarzenu_zupa2


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: