Biešu braunijs

biesu braunijsBraunijam (piedodiet valodnieki, bet es nespēju šo kūku nosaukt savādāk) ir simts un viena recepte – katrs gardēdis ir atradis savu variantu kāds tam garšo vislabāk. Manuprāt, pats svarīgākais ir brauniju nepārcept, jo tam ir jābūt tādam šokolādīgi mitram. Vismaz man tāds garšo vislabāk. Iepriecinu visus tos, kas skaita kalorijas vai kāda iemesla dēļ uzturā nevar lietot glutēnu saturošus produktus, jo kūkai nav pievienoti milti.

Un vēl kas- veselīgās bietes tiek viltīgi pievienotas šajā gardajā kūkā, par kuras klātesamību daudzi ēdāji pat nenojautīs…

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

 

Nepieciešams:

  • 2 nelielas svaigas bietes (apm. 230 g)
  • 150 g mandeļu milti (var arī vienkārši pievienot blanšētas un samaltas mandeles)
  • 30 g kokosriekstu eļļa (apmēram kādas 3 tējk.)
  • 80 g brūnais cukurs
  • 4 vidēja izmēra vai 3 lielas olas
  • 2 tējk. medus
  • 2– 3 tējk. kļavas sīrups
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • 30 g kakao
  • 150 g tumšā šokolāde

Uz smalkas rīves sarīvē bietes vai sablenderē virtuves kombainā. Liek bļodā, pievieno olas, cukuru un samaisa. Pievieno mandeļu miltus, medu, kļavu sīrupu, kakao pulveri, vaniļas cukuru un visu samaisa.

Izkausē šokolādi un kokosriekstu eļļu ūdens tvaikos (metāla bļodu ar šokolādi liek virs katliņa, kurā vārās ūdens. Ūdens nedrīkst saskarties ar bļodu, kurā ir šokolāde). Tad atliek malā, lai nedaudz atdziest. Mīklai pievieno izkausēto šokolādi un kokosriekstu eļļu. Visu vēlreiz izmaisa.
Liek sagatavoto mīklu cepamajā formā (man bija aptuveni 20 x 20 cm), liek iepriekš sakarsētā krāsnī 170 – 180 C grādos un cep 20 – 30 min (skatoties kādas cepeškrāsns īpatnības katram ir ).

Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, iedurot kūkas vidū. Ja ārā nāk principā sauss, tad kūka gatava. Tikai nenokavējiet to mirkli, kad kūka ir gatava, lai to nepārceptu!

biesu braunijs


2 responses to “Biešu braunijs

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: