Cepti āboli ar dažādu sēklu maisījumu un brūklenēm

aboliTā kā šogad ir ražīgs ābolu gads, tad nu noteikti ir jāpamēģina jau sen zināms un gards ābolu pagatavošanas veids- cepti cepeškrāsnī.

Cepšanai vēlams izmantot vienas šķirnes (vislabāk kādu rudens) un aptuveni vienāda izmēra ābolus, lai tie vienmērīgi un vienlaicīgi izceptos. Savādāk kāds ābols būs gatavs, bet cits pavisam ciets.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

Nepieciešams:

  • 6 – 8 vidēji āboli
  • 100 g dažādu riekstu un sēklu mikslis (es izmantoju valriekstus, mandeles, ķirbju sēklas)
  • 30-50 g svaigas brūklenes
  • 3 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. kļavu sīrups
  • šķipsna kanēlis
  • šķipsna maltu rozā piparu

Sagatavo pildījumu. Piestā vai ar blenderi nedaudz sasmalcina riekstus. Liek klāt brūklenes un nedaudz tās saspaida, lai veidojas viendabīga masa. Tad pievieno medu, kanēli un piparus. Visu rūpīgi samaisa, līdz masa kļūst viendabīga.

Veseliem āboliem izgriež serdes. Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Izgrebtajos ābolos liek sagatavoto pildījumu. Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī (apmēram 160 – 170 grādos) un cep kamēr gatavi, kas atkarībā no ābolu šķirnes var būt no 15 – 30 min.

Var ēst tāpat vai arī ar saldējumu vai putukrējumu.

aboliaboli


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: