Kartupeļu uzkoda ar biešu krēmu un marinētu siļķi

uzkodaVēl viena variācija par siļķi kažokā – tikai uzkodas variantā. Kaut kas no latviešiem tiek ierastās virtuves.

Noderēs ballītēm, lai pārsteigtu savus viesus. Vienkārši un ātri, it īpaši tad, ja no citas ēdienreizes ir palikuši veseli, ar visu mizu vārīti kartupeļi.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 4 vidēji vārīti veseli kartupeļi
  • 1 neliela vārīta biete
  • 200 g marinēta siļķes fileja (apmēram)
  • 170 g svaigais krēmsiers
  • 2 – 3 tējk. rīvēti mārrutki
  • Sāls un pipari pēc garšas

Gatavo biešu krēmu- bieti sarīvē uz smalkas rīves vai sablenderēs virtuves kombainā, nospiež radušos šķidrumu. Bietēm pievieno krēmsieru, mārrutkus, garšvielas un visu sablenderē. Masu liek vismaz uz 15 min ledusskapī, lai tā kļūst mazliet cietāka. Vārītus veselus kartupeļus sagriež šķēlēs.

Pagatavo uzkodu – ņem vārītā kartupeļa šķēli (ja vēlaties to var sviestā vai eļļā apcept kraukšķīgu), uzliek gabaliņu marinētas siļķes, tad ar tējkaroti vai kūku dekorējamo piltuvi uzmanīgi uzliek biešu krēmu. Dekorē ar zaļumiem.

uzkodauzkdoda ar silki


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: