Kārtainais deserts ar biezpienu

desertsKrāsains un kārtains deserts tika gatavots mūsu mājās jau sen. Bet kādu laiku bija par to aizmirsts. Deserts ir vienkārši pagatavojams. Vienīgais laikietilpīgākais šajā procesā ir desertu kārtu sastindzināšana ledusskapī. Pārējais- pavisam vienkārši.

Un vēl kas- to, kādas kārtas izvēlēsieties likt šajā desertā- tā jau ir katra paša izvēle. Lieciet to, kas visvairāk garšo!

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

 

 

Nepieciešams:
Dzērveņu želeja:

  • 1 litrs dzērveņu sula
  • cukurs- pēc garšas
  • 2 – 3 ēd.k. želatīns (vai arī skatieties uz želatīna paciņas iepakojuma, jo devas mēdz atšķirties)

Biezpiena krēms:

  • 250 ml saldais krējums
  • 300 g biezpiens
  • ½ tējk. vaniļas cukurs
  • 100 g cukurs (vai pēc garšas)
  • 1 ēd.k. želatīns (vai arī skatieties uz želatīna paciņas iepakojuma, jo devas mēdz atšķirties)
  • 2 ēd.k. bezpiedevu jogurts
  • 1 ēd.k. svaigi rīvēta citrona miziņa

Apelsīnu (vai mango) želeja:

  • 500 ml svaigi spiesta apelsīnu sula vai 2-3 gab. ļoti gatavi mango
  • cukurs- pēc garšas
  • 2 – 3 ēd.k. želatīns (vai arī skatieties uz želatīna paciņas iepakojuma, jo devas mēdz atšķirties)

Dzērveņu sulai pievieno cukuru pēc garšas. Nelielā auksta ūdens daudzumā uzbriedina želatīnu. Kad tas uzbriedis, karstā ūdens peldē vai arī uz pavisam mazas liesmas izkausē. Tiklīdz tas izkusis, lēnām pievieno to dzērveņu sulai un izmaisa. Lej mazā vai vienā lielā traukā un liek ledusskapī apmēram uz 1 stundu saželēt.

Biezpiena masa- bļodā biezpienu samaisa ar jogurtu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu, visu izmaisa. Uzmanīgi iecilā saputotu saldo krējumu. Lēnām pievieno uzbriedinātu un izkausēto želatīnu. Visu vēlreiz uzmanīgi izmaisa. Kad sulas kārta gatava, liek virsū sagatavoto biezpiena krēma masu. Liek ledusskapī vēl uz stundu.

Apelsīnu (vai mango) sulas kārta- sulai (vai mango biezenim) pievieno cukuru pēc garšas. Lēnām pievieno uzbriedinātu un izkausēto želatīnu. Visu vēlreiz uzmanīgi izmaisa. Liek ledusskapī apmēram uz 1 stundu saželēt. Deserts gatavs!

desertsdeserts


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: