Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepju mērci

foto_lienegatavo_logoPiedaloties kampaņā Mīli savu sirdi!, piedāvāju vienu pavisam vienkāršu recepti- no kartupeļiem. Kā skaidro uztura speciālisti, no kartupeļiem nav jābaidās. Ar mizu cepti cepeškrāsnī tie ir labi, galvenais, lai nav vārīti eļļā vai aplieti ar treknu mērci. Kartupeļos ir kālijs, magnijs, C vitamīns un ciete, kas dod enerģiju.

Galvenais princips  – lai ēdienkartē būtu krāsainība un dažādība, nevajadzētu ēst kartupeļus 3 reizes dienā 7 dienas nedēļā!

 

 

Nepieciešams:

  • 1 kg kartupeļu
  •  2 daiviņas ķiploka
  • 1 vidēji liels svaiga rozmarīna vai timiāna zariņš
  • 2 tējk. olīveļļas
  • Šķipsna sāls un svaigi malti pipari

Sinepju mērcei:

  • 1 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 2 tējk. baltvīna etiķis
  • 1 tējk. olīveļļa
  • 1 ēd.k. smalki sagrieztu sarkanu sīpolu (bet nav obligāti)

Kartupeļus kārtīgi nomazgā un sagriež nelielās daivās un liek bļodā. Sajauc kopā eļļu, smalki sakapātu rozmarīnu vai timiānu un caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, kā arī mazliet sāli un piparus. Visu samaisa un lej virsū sagrieztajiem kartupeļiem. Izmaisa tā, lai visi kartupeļi būtu vienmērīgi noklāti ar sagatavoto maisījumu. Liek uz cepamplāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 220 – 240C grādos sakarsētā krāsnī apmēram 20 – 30 min, līdz kartupeļi mīksti un gaiši brūni.

Samaisa visas sinepju mērces sastāvdaļas. Izņem no krāsns gatavos kartupeļus, pārlej ar mērci un viegli samaisa. Gatavs!

foto_lienegatavo_logofoto2_lienegatavo_logo


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: