Ceptas maizītes ar hurmu, šķiņķi un brī sieru

mazites ar brieVisi noteikti zin un gatavo ceptas siermaizītes, taču sieru piedāvājums ir milzīgs! Kuru izvēlēties? Pamēģiniet brī (brie) sieru, kas ir gana krēmīgs un ātri kūstošs. Un, lai parastu siermaizīti padarītu par neparastu, pamēģiniet maizītēs ielikt hurmas šķēlīti. Šis ēdiens/ uzkoda ir ārkārtīgi vienkārši un ātri pagatavojams, kā arī ļoti, ļoti gards! Starp citu, lieliskas brokastis!

Lai arī vislabāk garšos tikko ceptas, tādas var sagatavot un  ņemt līdzi piknikā.

 

 

Nepieciešams (2 dubultmaizītēm):

  • 4 šķēles graudu maizes
  • 2 šķēles vītināta šķiņķa
  • 2 – 4 šķēles hurmas
  • pāris saujas svaigas rukolas
  • apmēram 70 g brī (brie) siera (es izmantoju zīmola Castello brie sieru)
  • 2 tējk. graudu sinepes (var izmantot arī maigākās Dižonas sinepes)
  • sviests- cepšanai

Visas maizes škēles apsmērē ar sinepēm. Uz 2 maizes pusītēm liek šķiņķi, tad hurmu un tad liek nedaudz rukolu. Uz otrām 2 maizes škēlēm liek sieru un uzliek virsū tām maizes šķēlēm, kur ir hurma, šķiņķis, rukola.

Liek uz sakarsētas, ar sviestu ietaukotas pannas (uz nelielas uguns) ar to maizes pusi, kur ir siers un cep līdz siers izkusis un/ vai maizīte ir zeltaini brūna. Tad pagriež un apcep otru pusi. Cepšanas laiks katrai pusei ir pavisam neliels- nepilna minūte, varbūt pat mazāk. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

maizitesbri maizitesmazites ar brie


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: