Kolrābju un burkānu salāti ar ābolu – ingvera mērci

salatiZiemas sezonā noteikti ir jāizmanto pieejamo sakņu krājumi. Un tādas lietas kā salātlapas atstāt pavasarim, kad tās ir vislabākās. Man ļoti garšo kolrābis. Var sagriezt gabaliņos un ēst kā uzkodu vai arī pagatavot salātus. Šo salātu “āķis” ir interesantā mērce, kuras sastāvā ir ābols un ingvers.

 

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 2 vidēji kolrābji
  • 1 – 2 vidēji burkāni
  • 1 ābols
  • Neliels gabaliņš purava (apmēram 5 cm)
  • 2 ēd.k. sasmalcinātu svaigu pētersīļu
  • Pāris ēd.k. grauzdētas ķirbju vai sezama sēklas – ja vēlas, bet nav obligāti

Mērcei:

  • 1 neliels ābols (nomizots)
  • Apmēram 1 cm īkšķa resnuma svaiga ingvera gabaliņš – smalki sagriezts
  • 2 – 3 ēd.k. olīveļļa
  • 1 – 2 ēd.k. baltvīna vai ābolu etiķis
  • 1 tējk. medus (nav obligāti)
  • Jūras sāls un svaigi malti pipari – pēc garšas

Kolrābjus, burkānus un ābolu nomizo un sagriež garenos salmiņos. Sīki sasmalcina puravu. Visu samaisa, pievieno pētersīļus.

Visas mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu, sablenderē. Tad pievieno olīveļļu un vēlreiz visu sablenderē. Pievieno garšvielas. Visu izmaisa un liek klāt salātiem. Samaisa salātus. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar grauzdētām sēklām.

salatisalati


2 responses to “Kolrābju un burkānu salāti ar ābolu – ingvera mērci

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: