Kūpinātas vistas salāti ar magoņu sēkliņu mērci

vistas salatiSalātus ēd ne tikai vasarā, bet arī ziemā, tikai mazliet savādākus, priekšroku dodot tiem produktiem, kas ir pieejami šajā laikā.

Salāti ir lieliskas vakariņas vai arī noderēs jebkurā ballītē. Lai salāti būtu interesantāki, tiem pievienoju jogurta un skāba krējuma mērci ar magoņu sēkliņām. Ar garšvielām – kā parasti varat improvizēt.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”.

 

 

 

Nepieciešams:

  • 300 g kūpinātas vistas (piemēram, vistas giross)
  • 1 pavisam neliels Ķīnas kāposts
  • 1 liels ābols
  • 1 vidējs sarkanais sīpols
  • 10 ķiršu tomātiņi
  • Mērcei – 3 ēd.k. bezpiedevu jogurts, 6 – 8 ēd.k. skābais krējums, 2- 3 tējk. Dižonas sinepes, mazliet sāls un svaigi malti pipari, kā arī 2 tējk. magoņu sēkliņas
  • Marinādei- 150 ml ūdens, 50 ml baltvīna etiķis (var arī parasto), 2 tējk. brūnais cukurs, 3 smaržīgie pipari.

Vispirms sagatavo marinādi. Katliņā ielej ūdeni un etiķi, pievieno cukuru, smaržīgos piparus un uzvāra. Karstā marinādē ieber plānās ripiņās sagrieztu sīpolu un atstāj uz 15 – 20 min.
Sagatavo mērci – sajauc visas mērces sastāvdaļas.
Sagriež nelielos gabaliņos vistu, ābolu, kā arī kāpostu un 4 daļās sagrieztus tomātus. Visu ber bļodā, pievieno iemarinētos sīpolus un sajauc ar sagatavoto mērci. Gatavs!

_MG_7120_1vistas salati


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: