Cepts lasis apelsīnu un rozmarīna mērcē

lasisLasis ir gana populāra zivs. To var pagatavot ļoti dažādi. Vai lasis sader kopā ar augļiem? Protams! Šajā gadījumā – apelsīni burvīgi papildina laša maigo garšu. Bet rozmarīns patīkami atsvaidzina šo ēdienu. Ļoti ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens. Pasniedz ar sautētiem dārzeņiem, rīsiem vai kuskusu.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 4 laša filejas gabali (sagriezti porciju gabalos), bez ādas*
  • 150 – 200 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 2 rozmarīna zariņi (smalki sagriež tikai uz zariņiem esošās lapas)
  • 2 nelielas ķiploka daivas
  • 1 tējk. medus
  • 50 ml dārzeņu buljons vai karsts ūdens
  • ¾ tējk. kartupeļu cietes
  • 1 tējk. apelsīnu mizas (lieto tikai tad, ja tie ir bioloģiskie apelsīni)
  • mazliet svaigi malti pipari un sāls
  • eļļa – cepšanai

Lasim no abām pusēm apber ar mazliet sāls un pipariem, tad uz sakarsētas pannas lasi apcep no abām pusēm (tā kā lasis ir bez ādas, tad liek sākumā ar to pusi uz pannas, kur ir bijusi āda). Atkarībā no laša gabala biezuma, cep 1 – 3 min no katras puses, tad noliek malā.

Uz tās pašas pannas liek sasmalcinātu ķiploku un sakapātu rozmarīnu un apcep 10 sekundes, tad pielej buljonu vai karstu ūdeni, apelsīna miziņu, svaigi spiestu apelsīnu sulu, citrona sulu un medu. Mazliet pavāra. Tad nelielā trauciņā 2 ēd.k. aukstā ūdenī iemaisa kartupeļu cieti, visu samaisa, un lēnā strūklā lejot un pašu mērci ātri maisot, pievieno pannas saturam. Pieliek mazliet sāli un piparus, ja nepieciešams, un visu vāra apmēram 1 minūti. Noņem pannu no uguns. Tad pannā liek atpakaļ apcepto lasi un to viegli pārlej ar pannā esošo mērci. Pasniedz ar sautētiem dārzeņiem, rīsiem vai kuskusu.

*var izmantot arī laša fileju ar visu ādu, bet tad pēc tās apcepšanas to neliek atpakaļ pannā, bet pasniedz atsevišķi, mērci servējot blakus.

lasislasis


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: