Spinātu salāti ar zemenēm, riekstiem un dzērvenēm

zemenu_salatiTad, kad ārā ir pavisam silts un negribas neko sarežģītu gatavot, tad labākais risinājums ir vienkārši pagatavojami salāti. Ļoti veselīgi un gardi salāti. Un, lai jūs nemulsina zemeņu klātbūtne šajos salātos – zemenes ar spinātiem kopā garšo lieliski!

Papildus sātīgumu salātiem sniedz rieksti un žāvētās dzērvenes.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • Apmēram 120 g spinātu
  • 300 – 400 g zemenes
  • 100 g grauzdētu Indijas riekstu (piestā sasmalcināti)
  • 70 – 100 g žāvētas dzērvenes (es izmantoju Latvijā ražotās “Hortus” dzērveņu sukādes)
  • Mērcei: 1 – 2 ēd.k. balzamico etiķis, 100 ml olīveļļa, ½ tējk. ļoti smalki sasmalcināts ķiploks, 1 tējk. kaltēts pētersīlis, 1- 2 tējk. medus, ½ tējk. kaltēts baziliks un 1 – 2 tējk. kaltēts oregano.

Vispirms sagatavo mērci – visas sastāvdaļas sablenderē un ļauj garšām savilkties vismaz 5 – 10 minūtes. Ja liekas pa stipru, pievieno vēl mazliet olīveļļas. Spinātus liek lielā bļodā, pievieno 4 daļās sagrieztas zemenes, riekstus, dzērvenes, visu samaisa. Mērci pievieno pamazām (visu nevajag likt uzreiz- tikai tā, lai mērce nedaudz pārklāj salātus. Salātiem nav jāpeld mērcē) un mazliet iecilā tieši pirms pašas salātu pasniegšanas.

zemenes salatoszemenu_salati


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: