Penne ar saulē kaltētiem tomātiem, vistu un spinātiem krēmīgā mērcē

pasta penneJa esat iecienījuši pastas ēdienus, tad ik pa laikam ir vērts atrast kādu jaunu veidu, lai padarītu ēdienreizes dažādākas.

Šis pastas ēdiens ir ļoti vienkāršs, gards un sātīgs- piemērots vēsākiem rudens vakariem vai pēc kārtīgas rudens talkas.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve” un Delimano jauno cepampannu kolekciju Stone Legend

 

 

 

Nepieciešams:

  • 250 g penne makaroni
  • 2 – 3 atkauloti vistas šķiņķi
  • 100 ml piens
  • 100 ml saldais krējums
  • 50- 100 g labi kūstoša siera (es šoreiz izmantoju Holandes sieru)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 lielas saujas spinātu
  • 50- 100 g saulē kaltēti tomāti eļļā
  • ½ – 1 tējk. kūpinātas saldās paprikas (var lietot arī parastu paprikas pulveri)
  • Sāls, pipari- pēc garšas
  • Olīveļļa- cepšana

Sakarsētā pannā (es izmantoju Delimano Stone Legend pannu, kuras īpašai virsmai nav nepieciešamas daudz taukvielas, tāpēc tās izmantoju pavisam minimāli) uz vidējas uguns apcep sasmalcinātus ķiplokus, gabaliņos sagrieztu vistu, pievieno 1 ēd.k. eļļu no kaltētajiem tomātiem un pievieno arī pašus kaltētos tomātus (smalki sagrieztus) un paprikas pulveri. Cep, kamēr vista ir gatava. Pielej pienu, saldo krējumu, sarīvētu sieru un visu izmaisa. Pēc garšas pieber sāli un piparus.
Pievieno iepriekš sālsūdenī novārītus makaronus un visu izmaisa. Tad pannā liek spinātus, uzliek vāku un uz mazas uguns sautē dažas minūtes, tad visu izmaisa un pasniedz.

pasta pennepasta


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: