Polārmaize ar svaigām vīģēm, avokado un kļavu sīrupu

vigesDažāda veida maize ar piedevam ir lieliskas brokastis, gan kā uzkoda launagā, gan arī viesību galdā. Lai arī maizi cenšos lietot ne pārāk daudz, tomēr no polārmaizes dažkārt nespēju atteikties.

Tiem, kas ir skeptiski pret to, ka augļi tiek izmantoti kopā ar sāļajām lietām- iesaku pamēģināt. Būsiet patīkami pārsteigti!

Svaigas vīģes ir  kaut kas brīnišķīgi gards! Pavisam savādākas kā žāvētas. Un kopā ar avokado- lieliska kombinācija.

 

 

Nepieciešams (2 maizēm):

  • 2 polārmaizes (var iegādāties Rimi, Stockmann un Gastronome veikalos)
  • 1 ļoti gatavs avokado
  • 2 – 3 svaigas vīģes
  • 1 -2 tējk. kļavu sīrups
  • pāris šķēles prošuto (nav obligāti)

Avokado pārgriež uz pusēm un vienu pusi mīkstuma uzsmērē uz vienas, otru- uz otras. Tad liek virsū šķēlītēs sagrieztas vīģes, pārslaka ar kļavu sīrupu un virsū liek nelielus prošuto gabaliņus, ja tādu lietojat. Gatavs! Pirms pasniegšanas pārgriež maizes uz pusēm- pa diagonāli.

vigesviges


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: