Krāsnī ceptu saldo kartupeļu un burkānu krēmzupa

_mg_9486_1Dārzeņu zupas var gatavot ļoti dažādas. Parasti es tās gatavoju no tādiem dārzeņiem, kas tobrīd atrodas mājās. Saldais kartupelis jeb batāte veikalos parādās arvien biežāk, tāpēc iesaku izmēģināt salikt kopā šo aizjūras dārzeni ar mūsu pašu burkānu. Zupas pagatavošanas veids- dārzeņu apcepšana cepeškrāsnī, padara zupas garšu intensīvāku.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 1 liels saldais kartupelis
  • 1 šalotes vai saldais sīpols
  • 2 vidēji burkāni
  • 1 tējk. kaltēts timiāns
  • ¼ tējk. malts muskatrieksts
  • Sāls, pipari
  • 1- 2 l dārzeņu buljons
  • 2- 3 ēd.k. olīveļļa cepšanai
  • Maizes grauzdiņi – pasniegšanai

Kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, lai ātrāk izcepas. Visu liek bļodā, pārslaka ar eļļu, pārber ar timiānu un samaisa. Liek uz cepešplāts un cep sakarsētā krāsnī 200 grādos apmēram 15 – 20 min vai kamēr mīksti.

Kad dārzeņi ir mīksti, liek tos bļodā vai katlā, pielej pa daļām (šādā veidā regulējot zupas biezumu) karstu buljonu un sablenderē. Pārkaisa ar maizes grauzdiņiem. Gatavs!

P.S. Šīs zupas pagatavošanai var izmantot gan rokas blenderi, gan arī kokteiļu (krūzes) blenderi.

_mg_9486_1 zupa


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: