Pikantā zivju bumbiņu zupa ar kokosriekstu pienu

zivju zupaAukstākam laikam piestāv sātīgas un mazliet pikantas zupas. Šoreiz iesaku pamēģināt ko neikdienišķāku, ar eksotiskākām izejvielām, kuras mūsdienās pieejamas gandrīz visos lielveikalos.
Vienkārši pagatavojama un garda. Un klasisko gaļas frikadeļu vietā tiek lietota maltas baltās zivs masa, tā kā var droši pagatvot visi tie, kas gaļu uzturā neieto.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • Zivju bumbiņu masai
    • 200 g samaltas baltās zivs masas (es izmantoju Oscar Fish pikšas filejas smalkmasu)
    • 1 ola
    • 2 ēd.k. olīveļļa
    • 50 g rīvmaizes
    • 30 g milti
    • ½ tējk. čili pulveris
    • Sāls un svaigi malti pipari- pēc garšas
  • 1 tējk. sarīvēta svaiga ingvera
  • 1 tējk. kaltētas citronzāles (var nopirkt garšvielu veikalā Spice House)
  • 150 g šampinjoni (bet var lietot arī citas sēnes)
  • 0,5 – 0,7l karsts vistas vai dārzeņu buljons
  • 400 ml kokosriekstu piens
  • 1 tējk. karija pulveris
  • 1 – 1,5 tējk. zivju mērce
  • 1- 2 tējk. laima sula
  • 30 g rīsu nūdeles
  • 1,5 tējk. brūnais cukurs
  • Čili un zaļumi dekoram

Sagatavo zivju bumbiņu masu- kārtīgi sajaucot visas sastāvdaļas. Katlā ielej pāris ēdamkarotes olīveļļas. Ingveru, citronzāli un karija pulveri katlā apcep apmēram 30 sekundes. Pielej buljonu, zivju mērci, brūno cukuru un šķēlītēs sagrieztas sēnes. Uzliek katlam vāku un vāra apmēram 3-5 min.

Pielej klāt kokosriekstu pienu un izmaisa. Tad pa vienai uzmanīgi zupa liek sagatavotās zivju bumbiņas un vāra apmēram 5 min. Tad pievieno sauju nūdeļu un vāra līdz viss gatavs. Noņem katlu no plīts un pievieno laima sulu un papildus sāli, ja nepieciešams. Dekorē ar čili šķēlītēm un zaļumiem.

zivju zupa_mg_9515_1


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: