Olu kultenis

Tas ir tipisks brokastu ēdiens, kas man visvairāk asociējas ar manas bērnības brīvdienu rītiem. Pagatavojams pavisam vienkārši un ātri.

Gatavu var pārkaisīt ne tikai ar svaigiem locoņiem, bet arī ar dīgstiem. Receptē norādītais daudzums paredzēts 1 vai 2 cilvēkiem, atkarībā no individuālās ēstgribas 🙂

Proporcijas var mainīt, pieņemot, ka uz 1 vidēju olu ir apmēram 60 ml piena.

 

 

Nepieciešams:

  • 3 olas
  • 180 ml piens
  • škipsna sāls
  • svaigi lociņi un rozā pipari – pārkaisīšanai
  • pavisam nedaudz eļļas cepšanai

Olas bļodā sakuļ ar dakšiņu. Pielej pienu, visu sakuļ. Pieliek šķipsnu sāls un samaisa. Uz sakarsētas pannas (es izmantoju Delimano Stone Legend pannu, kuras īpašai virsmai nav nepieciešamas daudz taukvielas, tāpēc tās izmantoju pavisam minimāli) lej eļļu un tad lej virsū olu un piena maisījumu. Uguni nogriež mazāku par vidējo un cep, ik pa laikam  maisot ar koka lāpstiņu gar pannas malām uz vidu. Maisa, kamēr masa ir izveidojusies par tādiem kā gabaliņiem.

Pasniedz ar pārkaisītiem lociņiem un pipariem.

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: