Kukurūzas, avokado un pupiņu salāti

Vasarā salāti tiek ēsti vairāk kā citos gadalaikos. Vismaz manā ģimenē.

Šie ir pavisam vienkārši pagatavojami salāti, kas būs lielisks papildinājums ikdienas ēdienkartē gan jebkurā dārza ballītē. Var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai arī kā gardu uzkodu kopā ar kukurūzas čipsiem.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

 

 

 


Nepieciešams:

  • 150 – 200 g svaigi vai saldēti (pēc tam atlaidināti) kukurūzas graudi
  • Apmēram 20 gab. ķiršu tomāti
  • 150 – 200 g konservētas vai vārītas melnas pupiņas (noskalotas un nosusinātas)
  • 2 gatavi avokado
  • ½ sarkanā sīpola (smalki sagriezts)
  • Neliels saišķis svaigu pētersīļu (smalki sakapāti)
  • Mērcei: 2 ēd.k. olīveļļa, ½ citrona un ½  laimu sula (var likt arī tikai citronu vai tikai laima sulu), 1 tējk. sasmalcināts kumīns, sāls un svaigi malti melnie pipari – pēc garšas.

Bļodā liek kukurūzu, pupiņas, nelielos gabalos sagrieztus tomātus un avokado, sīki sasmalcināto sīpolu un zaļumus. Visu samaisa. Atsevišķā traukā kārtīgi samaisa visas mērces sastāvdaļas un pievieno salātiem. Vēlreiz viegli samaisa. Atļauj salātiem pastāvēt apmēram 10- 15 min, lai visas garšas sadraudzējas.

Pasniedz atsevišķi kā salātus, pitas maizes pildījumā vai arī tie lieliski garšos kopā ar kukurūzas čipsiem kā uzkoda.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: