Sausmaizītes ar avokado, olu un ķilavu fileju

Jāatzīst, ka man mājās vienmēr ir dažāda veida sausmaizītes, jo tās ļoti labi noder reizēs, kad esmu aizmirsusi veikalā iegādāties svaigu maizi. Principā uz šādām maizītēm var likt visu to pašu, ko uz tās saucamās parastās jeb svaigas maizes. Šoreiz piedāvāju, manuprāt, ārkārtīgi vienkārši un ātri pagatavojamu brokastu ēdienu.

Un šis ir tikai viens no variantiem, ko likt uz sausmaizītēm. Variāciju ir simtiem! Ceru, ka šī recepte būs kā iedvesma pamēģināt kaut ko jaunu.

 

 

Nepieciešams:

  • Finn Crisp “Traditional” sausmaizes
  • 3 olas
  • 1 avokado
  • 6- 8 ķilavu filejas
  • zaļumi – dekorēšanai
  • nedaudz eļļas un sviesta- cepšanai
  • svaigi malti pipari
  • nedaudz citrona sulas

Sagatavo olu: uz sakarsētas pannas liek nedaudz sviesta un mazliet eļļas. Tad pannā pa vienai iesit olas, nogriež uguni uz mazu. Tiklīdz baltums sāk sarecēt, to ar spātulu vai koka karoti mazliet samaisa, bet to dara uzmanīgi, nesabojājot dzeltenumu. Tad samaisa arī dzeltenumu. Maisa visu kopā, līdz ola pilnībā gatava t.i. olu baltums un dzeltenums ir sarecējis.

Uz maizes liek šķēlēs sagrieztu avokado, pārslaka ar citronu sulu, pārkaisa ar pipariem, tad virsū liek olu un ķilavu filejas. Dekorē ar zaļumiem.

Advertisements

2 responses to “Sausmaizītes ar avokado, olu un ķilavu fileju

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: