Burkānu salāti ar granātābola sēklām un ingveru

Pamats šiem salātiem ir burkāni, kas man ļoti garšo. Salātos mēdzu diezgan bieži pievienot granātābolu sēklas, jo tās burvīgi atsvaidzina ēdienu. Un ingvers – piešķir papildus pikantumu, bet ar tā daudzumu vajag katram pašam skatīties un pievienot pamazām, lai nebūtu par daudz.

Un lūk -vēl vieni pavisam vienkārši pagatavojami salāti pusdienām vai vieglām vakariņām.

 

 

 

Nepieciešams:

  • 3 lieli burkāni
  • sēklas no 1 liela granātābola puses
  • 2 ēd.k. smalki sakapāti pētersīļi
  • sāls- pēc garšas
  • Mērcei: 1 – 1,5 tējk. smalki sarīvēta ingvera (var likt vairāk, ja vēlas izteiktāku ingvera garšu)+ 1 tējk. medus + 50 ml olīveļļas + 2 – 3 ēd.k. laima sulas (var mēģināt aizstāt ar citrona sulu, bet tad to jāpievieno pamazām, lai nav par daudz).

Burkānu sarīvē uz rupjas rīves, pievieno granātābolu sēklas, sakapātos pētersīļus un visu samaisa. Tad gatavo mērci. Es mērci parasti taisu šādi- visas sastāvdaļas ielieku mazā burciņā vai kādā citā trauciņā ar vāku un kārtīgi sakrata.Tad pievieno sagatavoto mērci un sāli – pēc garšas, un visu samaisa. Gatavs!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: