Kokosriekstu piena karameļu mērce

Vai var pagatavot karameļu mērci bez piena produktiem? Atbilde ir – jā! Būtībā klasiskas karameļu mērces sastāvdaļas – sviestu un saldo krējumu aizstāj ar kokosriekstu eļļu un kokosriekstu pienu. Šo recepti noteikti novērtēs tie, kuri piena produktus dažādu apsvērumu dēļ uzturā nelieto. Es izmēģināju un man sanāca ar pirmo reizi.

Gatavo mērci es uzglabāju ledusskapī, kur tā mazliet sabiezēs. Ja vēlaties to šķidrāku, tad paturiet mērces burciņu dažas minūtes siltā ūdenī.

No receptē minētā daudzuma sanāk apmēram 350 ml burciņa.

 

Nepieciešams:

  • 210 g cukurs
  • 3 ēd.k. kokosriekstu eļļa
  • 130 ml kokosriekstu piens
  • 4 ēd.k. ūdens

Katlā (vēlams ar biezu dibenu) ielej ūdeni, ieber cukuru un visu samaisa, lai viss cukurs būtu mitrs. Liek uz diezgan mazas uguns, ik pa laikam nedaudz sakratot, lai cukura sīrups vienmērīgi karamelizējas. Esiet pacietīgi un NEMAISIET!  Tad, kad cukura masa ir kluvusi medaini gaiši brūna, samaisiet to ar metāla putojamo slotiņu, pielieciet klāt kokoriekstu eļļu un samaisiet visu. Tad pievieno kokosriekstu pienu. UZMANĪGI- masa sāks burbuļot! Un tad tikpat uzmanīgi ar metāla putu slotiņu visu kārtīgi samaaisa līdz masa ir viendabīga.

Lej burciņā atdzist, ik pa laikam karameli apmaisot, jo tai ir tendence noslāņoties mazliet. Uzglabā vēsā vietā (es glabāju ledusskapī).

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: