Lakšu sviests

Kamēr vēl ir pieejami lakši, būtu grēks neizmantot šo lielisko augu dažādos ēdienos. Jau vairākus gadus no tiem gatavoju pesto un ēdu svaigus, cik vien varu, bet tad izdomāju, ka varētu dažādot to pielietojumu. Ienāca prātā – kāpēc gan ne lakšu sviests? Lakšu maigā ķiploku garša pat vienkāršu maizes šķēli padarīs par gardu uzkodu.

Ārkārtīgi vienkārši un ātri pagatavojams un, ja glabāsiet sviestu saldētāvā, tad šis gardais sviests priecēs jūs krietni ilgāku laiku nekā tad, ja glabāsiet to ledusskapī.

P.S. Pēc šāda principa var sagatavot zaļo sviestu arī ar citiem pieejamiem zaļumiem, piemēram, svaigu baziliku, pētersīļiem, timiānu vai rozmarīnu.

Nepieciešams:

  • 200 g mīksts sviests
  • 10 – 15 lakšu lapiņas (var likt arī vairāk, tas pašiem jāskatās, cik intensīvu garšu vēlaties)
  • maza šķipsna sāls (ja vēlas)

Lakšus ļoti sīki sakapā ar nazi vai virtuves kombainā. Tad iemaisa to ļoti mīkstā sviestā un pieliek šķipsnu sāls. Visu kārtīgi izmaisa. Tad masu liek uz cepamā vai pergamenta papīra tādā kā “desiņā”, cieši satin un liek ledusskapī vai saldētavā, lai sacietē.

Noderēs gan sviestsmaizēm, gan gardām bagetēm, gan arī zivju, dārzeņu sacepumiem.

 


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: