Lēcas ar ceptām sēnēm un rukolu

Lēcas ir brīnišķīgs produkts, jo tās ir veselīgas un sātīgas. Man ļoti garšo.

Piedāvāju pavisam vienkāršu recepti, kas varētu noderēt ātrām pusdienām vai vakariņām. Un, ja vēl lēcas ir pagatavotas iepriekšējā dienā vai palikušās pāri no iepriekšējās dienas maltītes, šī recepte būs pašā laikā.

Šampinjonu vietā var izmantot jebkuras citas sēnes.

 

 

 

Nepieciešams:

  • 250 – 270 g vārītas vai tvaicētas brūnās lēcas
  • apmēram 7 vidēji šampinjoni
  • 1 liela sauja rukolas
  • 1 neliels sīpols
  • 1 ķilpoka daiviņa
  • 1 ēd.k. sojas mērce
  • citrona sula – pārslacināšanai
  • eļļa – cepšanai

Uz sakarsētas pannas liek pabiezās šķēlēs sagrieztas sēnes un cep pusgatavas, tad pieliek sīki sagrieztu sīpolu, ķiplokspiedē izspiestu ķiploku daiviņu un cep uz vidējas uguns, kamēr sīpoli zeltaini un sēnes izcepušās. Kad sēnes gandrīz gatavas, pieleik sojas mērci un kādu minūti pasautē.

Bļodā liek vārītās vai tvaicētās lēcas, pievieno saceptās sēnes un visu samaisa. Pieliek rukolu un viegli iecilā. Pārslaka ar svaigi spiestu citrona sulu.

 


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: