Šokolādes gabaliņi ar kvinoju un kaltētiem ķiršiem

Tik ļoti elementāra recepte! Bet jebkurā gadījumā, tas ir labs iedrošinājums, ka arī cilvēki bez milzīgām priekšzināšanām ēst gatavošanā var paši pagatavot ko foršu un interesantu – labā nozīmē. Un tas var noderēt kā brīnišķīga dāvana kādam šokolādes mīlim.

Šokolāde ir ļoti pateicīgs produkts, lai katrs pats ar to eksperimentētu un izveidotu, piemēram, šokolādi ar dažādām piedevām – riekstiem, žāvētiem augļiem vai šajā gadījumā – ar uzpūstām kvinojas sēklām. Šajā receptē par dekoru un patīkamu saldā/ skābā balansētāju izmantoju kaltētus un sasmalcinātus ķiršus.

Atgādinot – kvinoja nav graudaugs, bet gan pie balandu dzimtas piederīgā – mums labi pazīstamo nezāļu radiniece. Tās dzimtene ir Andu kalni, kas senos laikos bija inku zemes. Tā ir piemērota gan sāļiem, gan saldiem ēdieniem un piedevām ir arī veselīgs.

Nepieciešams:

  • 350 g tumšā šokolāde
  • 30 – 40 g uzpūstas kvinojas sēklas (var izmantot arī uzpūstos rīsus) – pirku veikalā “Gemoss”
  • dekoram – kaltēti un sasmalcināti ķirši (var izmantot jebkurus citus kaltētus augļus vai ogas) – es tos sākumā izvēlējos dekoratīvu iemeslu dēļ, jo sarkans skaisti izskatās un tumša pamata, bet izrādījās, ka tā skabenā garša lieliski sabalansē ar saldo šokolādi.

Izkausē šokolādi, pievieno kvinojas sēklas, samaisa un liek apmēram 30 x 30 cm lielā plātnē un atstāj istabas temperatūrā sacietēt.

Kad gatava, sagriež vai salauž regulāras vai neregulāras formas gabaliņos. Ēd pats, cienā ģimeni vai dāvini draugiem!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: