Cepumu torte ar marmelādi

Klasiku klasika un manas bērnības deserts. Kūka, ko var pagatavot bez cepšanas un pats pagatavošanas process ir ļoti vienkāršs. Gatavošanas procesā var noteikti iesaistīt bērnus, viņiem noteikti patiks!

Vienīgi jāatceras, ka kūkai nav ēdama uzreiz – tā ir jāatstāj ledusskapī savilkties – vismaz 8 stundas. Tad cepumi būs savilkušies ar krēmu.

Ir variants, ka papildus biezpiena masai liek svaigus augļus, bet šoreiz es iztiku bez tiem.

P.S. Neliels padoms. Ja izmantojat svaigus augļus, tad ņemiet vērā, ka biezpiens nedraudzējas ar kivi – augļa tuvumā esošais biezpiena krēms kļūs rūgts.

Nepieciešams:

  • 4 – 4,5 paciņas „Selgas” cepumu (apmēram 800 g), bet var izmantot arī citus
  • 800 – 900 ml saldais krējums
  • 650 g biezpiens
  • 1 paciņa želatīna – 25 g (es izmantoju „Santa Maria”)
  • 300 g krāsainas marmelādes
  • apmēram 200 – 350 g brūkleņu ievārījums (bet nav obligāti)
  • cukurs pēc garšas, ja vēlas (es gan neliktu, jo marmelāde ir salda, tāpat kā cepumi)
  • dekorēšanai: 200 g tumšās šokolādes, 150 – 200 ml saldais krējums, svaigas mellenes un svaiga piparmētra

Aukstā ūdenī (aptuveni 100 ml) uzbriedina želatīnu (apmēram 10 min). Kamēr želatīns briest, tikmēr saputo putukrējumu stingrās putās, pieliek klāt viendabīgi sablendētu biezpienu (ja izmantojat graudaino biezpienu)un visu samaisa. Tad pieliek nelielos gabaliņos sagrieztu marmelādi, samaisa un pieliek klāt izkausētu uzbriedināto želatīnu (to kausē metāla bļodiņu ar želatīnu ieliekot karstā ūdens peldē). Vēlreiz kārtīgi samaisa.

Sāk veidot kūku. No veseliem cepumiem veido pirmo kārtu. Es liku 12 cepumus vienā kārtā – 3 cepumus platumā un 4 cepumu garumā. Tad liek plānā kārtā brūkleņu ievārījumu (ja izmanto), tad krēma masu, tad atkal cepumus, ievārījumu, krēma masu. Man sanāca 6 kārtas un vēl mazliet palika pāri cepumi, kurus izmantoju kā tortes sānu malu dekoru.

Tortes sānu malas izlīdzina un dekorē ar blenderī sasmalcinātiem cepumiem. Atstāj kādu brīdi visam savilkties. Tikmēr katliņā uzkarsē saldo krējumu un pievieno gabaliņos salauztu šokolādi. Visu samaisa līdz masa viendabīga. Pārlej pāri tortei un dekorē ar ko vien vēlas – šajā gadījumā es liku svaigas mellenes un piparmētru lapiņas.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: