Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Nu ko, katram pa cepumam? 🙂 Cepumi garšo visiem, nu labi, gandrīz visiem. Šie ir izgājuši degustācijas testu bērnu vidū un atzīti par garšīgiem.

Patiesībā cepumus gatavoju ne pārāk bieži, bet laikam būs jāsāk to darīt vairāk, jo, kā izrādās, ir pieprasījums.

Pagatavošanas process diezgan vienkāršs un ātrs. Lai labi garšo!

 

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 130 g mīksts sviests (istabas temperatūrā)
  • 100 g cukurs
  • 100 g brūnais cukurs
  • 1 ola
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts (ja nav, tad var likt vaniļas cukuru)
  • 180 g milti
  •  1 tējk. cepamais pulveris
  • 100 – 120 g šokolāde (sakapāta gabaliņos)

Mīksto sviestu ar mikseri saputo ar abiem cukuriem un sāli, kamēr masa kļūst gaišāka un krēmīgaka. Tad masā ar karoti iemaisa olu un vaniļu, iesijā miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa. Pievieno sakapāto šokolādi un iemaisa masā. Mīklu vēlams (bet ne obligāti) atdzesēt ledusskapī apmēram 15 – 20 min vai pat 30 min.

Atkarībā no tā, kāda izmēra cepumus vēlas, ar tējkaroti, ēdamkaroti vai ar saldējuma bumbu veidojamo karoti (ar šo sanāks īpaši lieli cepumi) ņem mīklu un liek mīkas piciņas uz pannas diezgan atstatus vienu no otras, jo cepumi izplūdīs. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 C grādos apmēram 8 – 10 min (atkarībā no cepumu izmēra), kamēr cepumi un to maliņas ir gaiši brūnas.

Kad cepumi gatavi, izņem no krāsns un turpat uz pannas atdzesē, jo tikko izņemti no krāsns, tie būs vēl mīksti. Gatavs!


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: