Rabarberu mafini ar riekstiem

mafiniKādu laiku nebiju cepusi mafinus jeb kēksiņus un tad izmēģināju šos. Manuprāt, šie ir must have mafini rabarberu laikā!

Ļoti sulīgi, ar labu saldā/ skābā balansu (jo man negaršo ļoti saldas kūkas un deserti), kā arī brūnais cukurs piešķir mafiniem karamelizētu garšu. Apēd vienu mafinu un roka jau uzreiz sniedzas pēc otra… 🙂 (tā vismaz man bija, atzīstos).

Vēl viena labā ziņa – tie būs mīksti arī nākamajā dienā. Tā kā, piemēram, dodoties ciemos, droši tos var izcept savlaicīgi.

No receptē minētā mīklas daudzuma sanāk 12 mafini.

Labu apetīti!

 

Nepieciešams:

  • 150 g rabarberi
  • 1 ola
  • 200 g milti
  • 150 g brūnais cukurs + 1 ēd.k. rabarberu atsulošanai
  • 120 ml eļļa
  • 120 ml kefīrs vai paniņas
  • 1/2 tējk. soda
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts (var izmantot arī vaniļas cukuru)
  • 65 g smalki sakapāti valrieksti vai pekanrieksti

Mafinu pārkaisīšanai:

  • 50 g brūnais cukurs
  • 30 g smalki sakapāti valrieksti vai pekanrieksti
  • 1/2 tējk. malts kardamons (var likt arī kanēli)

Svarīgi! Lai gatavotu mafinus, olai un paniņām/ kefīram ir vēlams būt istabas temperatūrā.

Smalki sagriež rabarberus, pārkaisa ar 1 ēd.k. cukura un atstāj atsuloties.

Bļodā sajauc cukuru ar olu, eļļu, paniņām (kefīru), vaniļu līdz masa viendabīga. Tad pievieno izsijātus miltus, sodu, sāli un visu vēlreiz samaisa līdz masa viendabīga (lieku reizi nemaisiet, lai masu nepārmaisītu). Tad pievieno sakapātos riekstus un raberberus bez šķidruma, kas ir izveidojies tos atstājot bļodā ar cukuru. Visu vēlreiz samaisa.

Ar karoti mīklu liek mafinu pannā, kur ir ielikti mafinu papīriņi, 12 vienādās daļās. Katram mafinam sanāk apmēram 1 ēdamkarote ar kaudzi un vēl mazliet. Cep 160C grādos apmēram 15 – 20 min (vai nedaudz ilgāk), kamēr mafini ir gaiši brūni un tur iedurtais koka skaliņš (es izmantoju koka iesmiņu) ir sauss.

Atdzesē un priecīgi ēd 🙂

Iedvesma receptei no The Creative Bite

mafini

 

 

 

 

 


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: