Sākam jauno 2012.gadu ar kaut ko saldu, bet veselīgu!
Šis, lūk, ir tāds kēkss, kas ir piemērots visiem- gan veģetāriešiem, gan vegāniem, gan tiem, kuri vienkārši ir izlēmuši uzturā nelietot olas un/ vai kviešu miltus. Kā ir ar glutēna klātesamību, 100% neesmu pārliecināta, internetā nevarēju atrast šādu informāciju. Ja kāds zin, būtu ļoti pateicīga, ja kāds pateiktu.
Un jā- zirņu miltus var iegādāties veikalā Graudaspēks.
Katrā ziņā- ir vērts pamēģināt!
Nepieciešams:
- 500- 600 g smalki sarīvētu burkānu
- 300 g zirņu milti
- 200-250 g brūnā cukura
- 200 ml eļļas
- 150 ml apelsīna sulas
- 2 tējk. kanēļa
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 1/2 tējk. sāls
- 1/2 tējk. sodas
- 150 g valrieksti
- 100 g sasmalcinātas aprikozes
Sajauc sausās sastāvdaļas (milti, cukurs, kanēlis, soda, cepamais pulveris, sāls). Pievieno sasmalcinātus riekstus un aprikozes. Citā traukā eļļu samaisa ar apelsīnu sulu un smalki rīvētiem burkāniem. Tam pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu.
Kēksa veidni (man bija taisnstūra 28 x 15 cm ) ietauko. Mīklu liek veidnē (man mīkla sanāca samērā bieza) un 180 grādos cep līdz gatavs, 1 stundu un vēl mazliet. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu, ja iedurot kēksā, tas ir sauss, tad kēkss ir gatavs.
* recepte aizgūta kādā no interneta ēdienu blogiem, ar nelieliem manis uzlabojumiem
16 marts, 2012 at 17:29
Kā tu domā, kāda eļļa būtu vispiemērotākā?
PatīkPatīk
17 marts, 2012 at 09:50
Es parasti lietoju olīvelļu.
PatīkPatīk
29 decembrī, 2017 at 09:41
Superr recepte,paldies.Es lieku vairàk aprikozes un dalu mīklu 2 daļàs-super-divi keksi sanàk.
PatīkPublicējis 1 person
29 decembrī, 2017 at 17:14
Paldies par atsauksmi. Un man liels prieks, ka sanāca un garšo! 🙂
PatīkPatīk
24 septembra, 2018 at 09:12
Ļoti gards.
PatīkPatīk
24 septembra, 2018 at 16:24
Prieks, ka garšoja! 🙂
PatīkPatīk