Dobeles dzirnavnieka sausie kūku maisījumi

dobeleIr cilvēki, kas ir iesācēji ēst gatavošanā un baidās kļūdīties, un ir arī cilvēki, kas tik reti cep kūkas, ka nevēlas meklēt receptes. Tad nu šādā gadījumā noder jau gatavie kūku maisījumi, kurus pavisam vienkārši var pagatavot. Un vēl kas- šādas kūkas ir ērti uzglabāt un noderēs, ja Jūsu mājās ieradīsies negaidīti viesi un vajadzēs tos iepriecināt ar kādu gardu kūku.

Var gatavot kūkas, ņemot vērā instrukciju uz paciņas, bet var arī improvizēt un kūkas pagatavot mazliet savādāk. Piedāvāju 5 mazliet savādākas receptes, kurās tiek izmantoti “Dobeles Dzirnavnieka” sausie kūku maisījumi.

 

1. Mājas kēkss ar burkāniem, valriekstiem un krēmsieru

burkanu un valriekstu kekss

  • Ieber “Dobeles dzirnavnieka” maisījumu “Mājas kēkss” traukā, pievieno 110g augu eļļas vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku saturam jābūt 72–80%) un 150ml (2/3 glāzes) ūdens. Pievieno vienu svaigu, vidēja izmēra smalki sarīvētu burkānu un 60g sasmalcinātu valriekstu.
  • Saputo viendabīgas konsistences mīklu un atpūtina to 10-15 minūtes.
  • Cep ietaukotā veidnē 40-45 minūtes 180°C temperatūrā.
  • Dekorē ar krēmsiera krēmu. 200g krēmsieram pievieno pūdercukura tik, cik saldu krēmu grib, 1-2 ēdamkarotes svaigas apelsīnu sulas un 100ml saputota svaigā krējuma. Visu sajauc un uzsmērē atdzisušam kēksam. Var dekorēt ar valriekstu pusītēm un šķidru medu vai kļavu sīrupu.
2. Šokolādes kēkss ar žāvētām plūmēm un šokolādes glazūru

soko_kekss

  • Ieber “Dobeles dzirnavnieka” maisījumu “Šokolādes kēkss” traukā, pievieno 135g augu eļļas vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku saturam jābūt 72–80%) un 180ml (nepilnu glāzi) ūdens. Pievieno 50-70g gabaliņos sagrieztu žāvētu plūmju un apmēram 30g sasmalcinātas tumšās šokolādes.
  • Saputo viendabīgas konsistences mīklu un atpūtina to 10-15 minūtes.
  • Cep ietaukotā veidnē 40-45 minūtes 180°C temperatūrā.
  • Dekorē ar šokolādes glazūru. Uzsildi 100ml saldā krējuma, noņem no uguns un pievieno 100g tumšās šokolādes, atstāj apmēram 5 minūtes un tad kārtīgi izmaisi visu šokolādes masu. Pārlej atdzisušam kēksam. Dekorē ar mandeļu skaidiņām.
3. Citronu kēkss ar magoņu sēklām un citrona glazūru

citronu_kekss

  • Ieber “Dobeles dzirnavnieka” maisījumu “Citronu kēkss” traukā, pievieno 110g augu eļļas vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku satura jābūt 72–80%) un 160ml (nepilnu glāzi) ūdens. Mīklai pievieno ēdamkaroti magoņu sēklu.
  • Saputo viendabīgas konsistences mīklu un atpūtina to 10-15 minūtes.
  • Cep ietaukotā veidnē 40-45 minūtes 180°C temperatūrā.
  • Dekorē ar citronu glazūru. 100g pūdercukuram pievieno apmēram ½ citrona sulas (sulu pievieno tik maz, lai glazūra nebūtu par šķidru). Maisi, kamēr masa kļūst viendabīga. Pārlej pāri atdzesētam kēksam.
4. Ātrā kūka ar rabarberiem un drumstalām

atra_kuka

  • Sagriez rabarberus (2-3 vidēja lieluma kātus) nelielos gabaliņos un pārber ar ēdamkaroti cukura, lai tie atsulojas.
  • Sagatavo drumstalas: sajauc 200g miltu, 100g auksta, mazos gabalos sagriezta vai arī uz rupjas rīves sarīvēta sviesta un 50g cukura. Ar rokām ātri sadrupini visas sastāvdaļas, līdz veidojas slapjām smiltīm līdzīga masa. Liec ledusskapī uz 5-10 minūtes atpūsties.
  • Ieber maisījumu traukā, pievieno 160ml (nepilnu glāzi) ūdens un 105g augu eļļas. Samaisi viendabīgas konsistences mīklā.
  • Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā 1-2cm biezā kārtā. Kārto virsū gabaliņos sagrieztos rabarberus un sagatavotās drumstalas. Cep 180°C temperatūrā 20-30 minūtes.
5. Rozā vafeles

roza vafeles

  • Ieber “Dobeles dzirnavnieka” vafeļu maisījumu traukā, pievieno 250g sviesta vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam – skābā krējuma konsistencē, tauku saturam jābūt 72–80%), 290ml (pusotru glāzi) svaigas biešu sulas, ko vari iegūt vairākos veidos, piemēram, izspiest sulas spiedē, sarīvēt uz smalkas rīves apmēram 2-3 vidējas bietes un tad ar rokām izspiest šķidrumu vai arī – iegādāties veikalā jau gatavu biešu sulu.
  • Saputo viendabīgas konsistences mīklu un uzbriedini 10-15 minūtes.
  • Cep plānās vafeles speciālā vafeļu pannā. No siltām vafelēm vari veidot caurulītes vai tūtiņas un pildīt ar kondensēto pienu, saldējumu vai putukrējumu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: