Sāļās austiņas ar kazas sieru un baziliku

Otrais sāļo austiņu pildījuma variants. Ar kazas sieru + baziliku. Bet domāju, ka tikpat labi kazas siera vietā varētu likt arī kādu citu svaigo sieru. Solos izmēģināt vēl kādu sāļā pildījuma variantu.

Tā kā kārtaino mīklu var nopirkt jau gatavu, tad šādu austiņu pagatavošana ir ļoti ātra un arī vienkārša. Man ļoti garšo.

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 500 g kārtainā mīkla
  • 300- 400g svaigais kazas siers
  • neliela buntīte svaigs baziliks

Sajauc kazas sieru ar sīki sasmalcinātu baziliku. Masu plānā kārtā liek uz kārtainās mīklas plāksnes.

Austiņu veidošana.  Mīklas garākās malas loka uz iekšu vienu otrai pretī līdz tās satiekas. Parasti sanāk no abām pusēm nolocīt 3 reizes, ik reizi aptuveni 3 cm.

Izveidojušos mīklas ruleti sagriež aptuveni 1,5- 2 cm gabaliņos un liek ledusskapī 15 min atpūsties. Pēc tam kārto uz cepešpannas diezgan lielā attālumā (aptuveni 5 cm vai vairāk) vienu no otras, jo cepšanās laikā tās izpletīsies.

Cep 180 grādos, kamēr ir gaiši brūnas, aptuveni 10-15 min.

* Receptei iedvesmojos no žurnāla “Vkusno i poļezno”

kazas siera austinas


Komentēt